In Bandiagara, nabij de Dogon vallei, werken we samen met Timothée Dolo, directeur van de middelbare school. In de kleine dorpjes rondom Bandiagara leven de mensen van landbouw. Op de schrale grond verbouwen ze voornamelijk gierst en bonen. Als het regenseizoen normaal verloopt, oogsten zij net voldoende om de familie te voeden. Door middel van kleine waterreservoirs kunnen ze het groeiseizoen iets verlengen en telen ze uien sla en tomaten. Een ander inkomen is er niet. Als de regen uitblijft, lijden de mensen direct honger.

De meisjes lopen dagelijks meerdere kilometers naar school met een klein zakje gierst dat ze meestal al op hebben als ze op school aankomen. Hierdoor zijn ze een gemakkelijke prooi voor jongens die ze een lift aanbieden op de motor of ze mee uitnemen voor een lunch. Op die manier zijn er nogal wat meisjes die zwanger raken. Niet zelden verliezen zij als gevolg hiervan de bescherming van hun ouders. Ons project voorziet in een programma om deze meisjes thuis te houden, zodat zij ook hun school kunnen afmaken.

Tien van deze meisjes nemen ieder jaar deel aan het project. Op die manier hebben zij ook meer kans op een betaalde baan waarmee zij weer de familie kunnen steunen. Belangrijk in dit project is het herstel van de familieband. 

Timothée gaat bij de families langs, en bij de start van het project wordt er ook gesproken over het belang van de steun voor het meisje. Zonder de steun van de ouders kan zij immers niet op school blijven en voor haar baby zorgen.

Natuurlijk steekt Timothée tevens veel energie en tijd in voorlichting op school om te voorkomen dat de meisjes zwanger raken. Maar het blijft nodig om een goede opvang voor tienermoeders te verzorgen en er zijn de afgelopen jaren veel goede resultaten geboekt.