Endé is een dorpje in de Dogonvallei. Amadou en Adama zijn de projectleiders. Het grootste deel van de bevolking leeft van de landbouw. Als de scholen weer beginnen in de Dogonvallei is het regenseizoen en is iedereen juist druk bezig op het land met de gewassen. De voorraden van het vorig jaar raken al op, terwijl de nieuwe oogst pas eind oktober wordt verwacht. Vaak moet er dan voedsel bij gekocht worden. Het is de armste periode van het jaar, juist wanneer de schoolspullen moeten worden aangeschaft. Voor de eerste twee leerjaren alleen een leitje met krijt en een sponsje. Voor de wat oudere kinderen gaat het om schriften, pennen, gum en rekenmateriaal. Malikanu voert dan de schoolactie uit.  Het doel is de ouders te ondersteunen in de aanschaf van de schoolspulletjes, zodat kinderen niet meer thuis blijven omdat er geen geld is voor een pen en schriftje.

Verder geven we een kleine inkomstensteun aan Adama die Franse les geeft op de Koranschool. Malikanu vindt het belangrijk dat deze kinderen naast het Arabisch ook Franse les krijgen om later een betere aansluiting te hebben in het reguliere onderwijs. Voorwaarde voor deze steun is dat de school, en dus de ouders, zelf ook bijdragen aan zijn salaris.

We werken samen met een lokale organisatie. We geven hen de middelen om ter plekke schoolspullen in te kopen en die uit te reiken. Zo krijgt ieder kind wat hij of zij nodig heeft. Natuurlijk worden ook de ouders en de school betrokken. Sinds 2009 gaan er jaarlijks rond de tweehonderdvijftig kinderen met een rugzakje van Malikanu naar school.